Ankara talviaika voi tuottaa d-vitamiinin puutoksen

Keväällä matkaavilla on korkeampi mahdollisuus saada sopivasti d-vitamiinia kuin on vain kotimaassa oleskelevilla tyypeillä. Hekään eivät tällöinkään olekkaan turvassa. Nämkin tyypit voivat olla tämän vitamiinin vajeesta

Kotona useilla on liian alhaiset tasot tätä vitamiinia vartalossaan usein talvella, jolloin synkkä pimeä talvi on jo tyhjentänyt kehoon syksyn varrella varastoituneet varastot. Se on tietty surullista, koska tuo vitamiini onkin tosi tärkeä monellakin merkityksellä. Täten useat pohtivat, kuinka sitä hankkisi talven aikana riittävästi. Linkissä on erityisen hyvä juttu, joka jakaa enemmän mainitusta ongelmasta. (Linkki)

D-vitamiinia onkin hankalaa kotimaassa hankkia riittävästi usein juuri nyt syksyllä.Nytten ainostaan alkaa lopputalven valo ilmaantua. Tämä on vielä kuitenkin yhä muutama viikkoa niin heikko, että tuon tuoma teho on melkein samaa ilman suhteen.

d-vitamiini

d-vitamiini ja talvi

Auringon säteet on selvästi aivan kuningas tämän vitamiinin lähteistä.. Jo 30 minuutin varjossa oleminen kesällä t-paidassa tarjoaa yllin kyllin d-vitamiinia. Talvisin sinun täytyisi harmillisesti kulkea Espanjaan, että hankkisit tästä säteilystä jotakin hyötyä, siksi että Suomessa auringonteho on liian surkeaa lokakuusta helmikuuhun.

Siltikin keho hankkii auringosta kesäpäivänä itsekseen melkein 5 kertaisen määrän d-vitamiinia jo muutamassa tunnissa. Tuohon nähden ohjeistettu suositus vaikuttaa tosi alhaiselta. Useat tutkijat sekä asiantuntijat esittävätkin henkilöille ympäri pohjoista maailmaa parempaa d-vitamiinin hankintaa, aivan erityisesti syksyllä. Toiset suosittelee jopa 120 mikrogrammaa joka päivä!

Kun siltikin hankkimasi d-vitamiinin määrä meinaa jäämään heikoksi, saat ihan täydentää ruokaasi tämän lisäksi keinotekoisilla tuotteilla. Vitamiini kapselit on halpoja, ja niitä saa nykyään lähes jokaisista keskisuurista kaupoista. Kaiken lisäksi Pirkalla on oma d-vitamiini valmistuotteena ! Se on melkein helpoin metodi varsinkin talvisin niille, jotka eivät välitä ostaa kalaa moneen kertaan viikossa.

Tämän aivan liian suurien annosten ottaminen voikin johtamaan pahimmassa casessa sen myrkytystilaan. Se onkin tämä vaikeus, miksi tuon suhteen olisi hyvä olla tosi vakavana.. Se tarkoittaa silleen, että kun sitä saa tosi paljon, tuo ylimääräinen saanti ei vaan poistu kropasta pissan peräss, kuten vaikka veteen liukenevat vitskut, vaan tuo varastoituu kropan rasvaan. Jos syöt liian paljon d-vitamiinia, saattaa kehon määräsi kasvaa kasvaneiksi. Sen takia, myrkytys!

Neuvoisin siis monille, että porukat mittaisivat verikokeen ja tämän lisäksi tutkituttaisivat d-vitamiinin määrän kehossaan.. Se olisi hyvä tutkia erityisesti talvella, aivan erityisesti talvella, koska silloin tasot on yleensä heikoimmat. Talvella suurella osalla onkin yhä vielä hyvät vitamiinin määrät kesän jälkeen, mutta ne kuluvat talven jälkeen pois. Korjaamalla tämän puutoksen, on mahdollista poistaa monia talven haittoja vaikkapa kaamosväsymystä ja siksi jopa pahoinvointia. Verikokeen hankkiminen kustantaa about 40 viiva 300 € yksityisellä, julkisella puolella testaamisesta miulla ei vaan ole kokemusta.

Vastaa