Erilaisia tapoja laihduttaa kisakuntoon

Nykyisin syödään entistä enemmän erilaisia ruokavalioita, jotka lupaavat tosi voimakkaita painonpudotuksia jo pienillä aikaväleillä. Dieetit tämän jälkeen leviävät netissä, tai erilaisissa aikakauslehdissä. Useat haluavat näitä kokeilla, sillä kukapa yleensä ei tahtoisi laskea painoaan hyvin nopeasti– mielummin kuin esim pitkän aikavälin aikana?

Keskimäärin nämä dieetit auttavat kyllä, mikäli sen määräyksiä tottelee tarkalleen. Ne usein voivat kuitenkin olla monesti huonoja terveyden kannalta. Tähän artikkeliin on lisätty monia jänniä, tai jotenkin erikoisia pikadieettejä, jotka lupaavat pikaista painonpudotusta jopa parissa päivässä.

dieetti

Konsultoi tohtoria ennen kuin koklaat pikadieettejä!

Kaalikeittodieetti: Vain kaalin syönnillä voit pudottaa painoa monta kiloa viikon aikana. Niin sanovat yleisölle monet iloiset tätä dieettiä testanneet. Kaalissa onkin tosi paljon kuitua, sekä tällä ruoalla onkin taipumus vähentää veden määrää elimistöstä. Tuon takia kehon paino putoaa, paljolti tosin nesteen takia.

Greippidieetti: 600 – 1000 kilokaloria päivässä greippiä, ei kuullosta kovin maukkaalta? Voi olla jaksaminen vain aika huono jo parin vuorokauden jälkeen. Lukuisat julkkikset ovat tätä testanneet, ja sanovat tämän olevan toimiva. Ei erikoisuus että tämä on menestynyt!

Puhdistus dieetti: Muutamien elokuvatähtien käyttämä ohjelma, minkä aikana poistetaan elimistön sisällä olevia myrkkyjä. Ruokavalion luoja kertoo parantaneensa vaivansa tämän dieetin avulla. Aamiaisena ja illallisena juodaan vaan nesteitä, lounaaksi syödään normaaleja aterioita.

Kanakeittodieetti: Miltä kuullostaa idea kanakeiton syönnistä koko viikon aikana hyvältä? Ei tunnu mitenkään houkuttavalta, mutta myös tämä pikadieetti kertoo antavansa rajua painonpudotusta jopa viikon aikana. Tämän dieetin syntyperä on pimennossa, ja tämän lisäksi ei ollenkaan perustu mihinkään tutkittuun ajatukseen. Tietyillä tyypeillä tämä saattaa siltikin olla aivan sopiva dieetti.

Sairaaladieetti: Legendan kertoman mukaan peräisin tuntemattomasta hoitokodista. Ideana onkin nauttia 13 päivän ajan ohjeiden suunnittelemaa ruokavaliota, mihin on osana melkein vain proteiini ja vihreät kasvikset. Dieetti lupaa jopa 4 kilon painonpudotusta, mikä lienee mahdollista tietyillä henkilöillä. Henkisesti hyvin raskas dieetti, mikä ei useinkaan missään tapauksessa ole oikea monellakaan. Ateriamäärät hyvin vaatimattomia. Opi paremmin:

Kuten näet, vaihtoehtoja selvästi löytyy nopeaan painonpudotukseen. Vaikka eri versioita löytyy hyvin montaa erilaista, on ne luonteeltaan siltikin melko samantyylisiä perusidealtaan. Ne eivät tässäkään tapauksessa yleisemmin ole hyväksi terveydelle, erityisesti pitkällä ajanjaksolla. Näillä pikadieeteillä ovat omat ongelmat. Näitä on mm. lihasten lähteminen sekä verisuonten rasittuminen. Suosittelen kysyä tohtorilta vinkkejä, ja tämän lisäksi testauttaa oma kehonsa ennen kuin rupeaa näitä dieettejä, ihan oman elimistön turvallisuuden takia. Lisäksi voit konsultoida osaavia ravintoneuvojia, joista voisin suositella ainakin Tanja Ukkosta.

Fat Loss 4 Idiots -dieetti: Tätä ruokavaliota pystyy toistaa uudelleen ja uudestaan, laihtuen melkein 4 kiloa parissa viikossa. Tämä siinä tapauksessa että uskoo tämän ruokavalion lupausta. Ruokavalion teho perustuu ruokien jaoitteluun, missä nautitaan toisena vuorokautena pelkästään kasviksia. Seuraavana sitten taas vaikkapa vihanneksia.

3 päivän dieetti: Kukaan ei oikeastaan tiedä, mistä 3 päivän ruokavalio on lähtöisin! Tämä on vaan ilmaantunut jotenkin nettiin, mistä tämä on ruvennut kiertämään. Kolmen päivän hyvin tiukka dieetti, jonka pitäisi edistää laskemaan melkeinpä viisi kiloo kehon painoa! Tuntuu olleen tehokas monilla, ketkä tätä on joskus testanneet.

Lentoemäntädieetti: Moderni dieetti mikä väittää olevansa lentoemäntien ennen vanhaan käyttämä, kun heidän oli pakko laskea painoaan tosi nopeaan. Lentoemäntien on erityisesti välttämättömyys pitää yllä painoaan, ja siksi tämä ruokavalio auttaa pudottamaan muutaman kilon vauhdilla.Ajaltaan tämä on vain useita päiviä, mutta painoa voikin lähteä monta kg. Energian määrä tällä pikadieetillä on siltikin valtavan alhainen, ja siksi nälän tunne on todella kova. En kuitenkaan epäile, ettei tällä dieetillä ainakin useita kiloja nesteitä voisi poistua kehosta. Yleensä paino nousee vanhalle tasolle nopeasti dieetin loputtua.

The Master Cleanse -dieetti: Korvaamalla kiinteät ruoat nesteillä, pystyt tämän dieetin mukaan tuhota kropassa olevat myrkyt pysyvästi. Nautit vaan juomia, sekä syöt jokusen chilipippurin päivän aikana, ja siten homma onkin jo käynnissä. Elimistösi pitäisi puhdistua pikaisesti, ja tämän lisäksi samalla pystyt pudottaa tosi monta kiloa painoasi! Paljonko tästä on rasvaa on taas eri kysymys.

Hollywood dieetti: 5 kiloa 48 tunnin aikana. Kuullostaako mahdottomalta? Aivan niin minustakin, kuitenkin niin tämä pikadieetti lupailee. Kahden päivän ajan tarkoituksena on juoda ainoastaan valmistajan tekemää erikois juomaa, mikä pakottaa kehoa pudottamaan painoa todella nopeasti.

Mehu paasto dieetti: Mehuun ja tämän lisäksi nesteisiin pohjautuva dieetti. Hedelmämehuja paljon vaan naamaan. Tunnettu ohjelmasta “Fat Sick and Nearly Dead”, mikä kuvasi 4 kundin testausta tästä ruokavaliosta. Ohjelmassa näytti olevan toimiva, mutta kannattaa olla tarkkana tuon kanssa.

Vastaa